Kaj beremo knjižničarji

KAJ   BEREMO  KNJIŽNIČARJI…

LANDRIPET, Suzana: ENERGETSKA SAMOPOMOČ

Avtorica knjige je zdravnica klasične medicine, ki se v samostojni zasebni praksi ukvarja še s terapevtskim energetskim zdravljenjem, obenem pa je še posebej predana cilju povezovanja in ustvarjanja odnosov med zdravniki, terapevti in drugimi zdravilci.
V knjigi je na poljuben način opisan človekov energetski sistem in njegovo delovanje. Pravi, da tiči vzrok vsake motnje ali neizpolnjene želje predvsem v količinskem primanjkljaju pretoka energije skozi organizem, kar se prične slej ko prej odražati na našem počutju in zdravju. Ta primanjkljaj pa je možno tako preprečiti kot zdraviti z rednim izvajanjem ustreznih »energetskih vaj«.
V knjigi boste našli odgovore na marsikatero vaše vprašanje. Kako in kje vstopa energija v naše telo, od kod prihaja, s čim lahko ta pretok izboljšamo, kako imeti več energije in kako se zaščiti pred tistimi, ki nam jo jemljejo…?

Alma Vidmar-Mederal


HEDERIH, Darko: SVOJ KLAVIR PA MENDA ŽE POZNAM
 IN DRUGE (IZ)BRANE HUMORESKE

V vrsti zabavnih prigod iz vsakdanjega življenja avtor (znan tudi kot sestavljalec kvizov) posega na različna področja: od opisov drobnih razvad, spopadanja z zdravstvenimi težavicami, opravljanja gospodinjskih opravil in reševanja vzgojnih problemov do izkušenj z obrtniki, akviziterji, prodajalci …, s prehitro vožnjo, s posojanjem knjig in za konec z opomini iz knjižnice (ki so povezava do avtorjevega klavirja).
Razvedrilno branje o značilnostih pripadnikov človeške vrste in o tipičnih napakah, ki jih ponavljamo, saj se iz njih nekako ne znamo dovolj naučiti.

Mateja Leskovec

MODIANO, Patrick: KATARINA, MALA BALERINA

Učiteljica baleta se spominja otroških let, ki jih je preživela z očetom v Parizu, preden sta odšla za mamo v Ameriko.
Zelo kratka, simpatična in malo otožna zgodba s prisrčnimi in vedrimi ilustracijami.
 
Mateja Leskovec


LOHR R.: Šahovski avtomat

Zgodba temelji na resničnih zgodovinskih podatkih. Opisuje dogodke v zvezi s šahovskim avtomatom narejenim v času Marije Terezije, v katerega je mojster zaprl pritlikavega šahovskega genija, za katerega seveda nihče ni smel zvedeti. Pri tem gre tudi za prestiž med različnimi izumitelji in kopico spletk.
Knjiga sama je sicer v začetku zanimiva, ko pa postanejo ljubezenske intrige večinski del vsebine, pa resnega bralca zaradi »lase privlečenih« situacij lahko začne dolgočasiti. Vsaj mene je.

Barbara Kaiser

VRHOVEC, Iztok: Možicelj ali kaj bi otroci sploh radi

Prikupna in poučna zgodba, ki bo mladostnika brez odvečnega moraliziranja poučila, kako zagovarjati svoje pravice, da bo odločno, samozavestno in brez strahov odrasel v srčnega in pokončnega človeka. Tistim odraslim, ki ji na poti nastavljajo nepotrebne prepreke pa, da znova prepoznajo marsikaj, kar so vede ali nevede pozabili.
Zgodba je primerna za otroke, starše, pedagoge in vzgojitelje.

Irena Goričan

Pripravila Alma Vidmar-Mederal

 


 

Arhiv vseh knjižnih novosti po mesecih