Kaj beremo knjižničarji v mesecu avgustu

M. Keyes: DRUGA STRAN ZGODBE

Druga stran zgodbe je avtoričin drugi, v slovenščino prevedeni t.i. »ženski roman«. Tokrat nas M. Keyes popelje v svet založništva, v katerem se prepletajo usode treh žensk, literarne agentke in dveh nekdanjih prijateljic, ki obe vstopata v pisateljske »vode«. Roman je pisan z veliko mero humorja in topline, tako da se kljub zapletom in težavam, s katerimi se srečujejo junakinje romana in skoraj nemogočim srečnim koncem, tako konča-srečno. Kot pravi že sam naslov knjige, vsaka zgodba ima dve strani.
Roman je lahkotno in duhovito branje.

Petra Cigut

 

Bohjalian, Chris: BIZONJI VOJŠČAK

Laura in Terry Sheldon sta v naravni nesreči izgubila devetletni hčeri dvojčici. Divja reka je odnesla njuni mladi življenji in tragična izguba je za zmeraj zaznamovala življenje njunih staršev. Laura nikakor ni mogla imeti več svojih otrok, zato sta se posvojitev desetletnega afro – ameriškega dečka Alfreda. Deček pa je bil do svojih novih krušnih staršev precej nezaupljiv.
Starejša soseda mu podarita knjigo Bizonji vojščak, ki močno spremeni njegovo razmišljanje in prvič se je tudi zavedal svojih korenin.
Knjiga jasno kaže, kako lahko tople čustvene vezi iz vsake skupnosti stkejo družino.

Maja Jerič

 

Kušlan, Rok: SLAPOVI

V knjigi je zbranih 55 izletov, ki nas popeljejo k 120 slapovom po vsej Sloveniji ali vsaj v njihovo neposredno bližino. Opisani so tudi najbolj poznani slovenski slapovi. Poglavitni namen knjige je predstaviti predvsem tiste manj znane in obiskane slapove. Nemalokrat jih bomo našli osamljene in prezrte celo v bližini znanih turističnih krajev. Bralcu je prepuščeno, da si sam poišče svoj najlepši in najzanimivejši slap. Vodnik je bolj kot zbirka slapov nekakšno povabilo na potepanje ob šumečih in žuborečih vodah. Poti so večinoma neoznačene, a orientacijsko in tehnično nezahtevne. Pri mnogih izletih je opisana možnost nadaljevanja k višje ležečim slapovom.

Slavi Makuc

Arhiv vseh knjižnih novosti po mesecih